A Balaton beépítése ellen, a hajléktalan emberek jogaiért, az akadálymentes életért, a szabolcsi vonatközlekedés korszerűsítéséért – többek között ezekért a célokért küzdenek azon csoportok, amelyek közösségszervezőjét a következő pályázati ciklusban támogatjuk. A korábbi programokban elért eredmények azt bizonyítják: a helyi és országos érdekérvényesítő csoportok a közösségszervezés eszközeivel valódi változásokat képesek hozni az érintettek életében.

A Civil Kollégium Alapítvány új, 2020-21-es közösségszervezői programja a korábbi programokhoz hasonlóan a társadalmi önszerveződést, a helyi közösségek érdekérvényesítését kívánja erősíteni. A most induló kétéves programra olyan magánszemélyek és csoportok jelentkezését vártuk, akik és amelyek közösségi válaszokat kínálnak a helyi társadalmi és gazdasági folyamatok kihívásaira, aktív figyelemmel kísérik, ellenőrzik a helyi intézmények munkáját és biztosítják azok civil kontrollját. Látható és a helyi közösség számára érezhető módon változást akarnak elérni. A felhívásra magyarországi, 10.000 főnél nagyobb városban működő magánszemélyek, civil szervezetek vagy önszerveződő, informális csoportok jelentkezhettek. Emellett a program részeként haladó szervezők jelentkezését is vártuk, hogy bevonjuk őket az országos szervezői folyamatokba.

A programba kétkörös nyílt pályáztatás során olyan jelentkezőket válogattunk be, amelyek szegénységben és/vagy kirekesztettségben élők bevonásával dolgoznak; a helyi infrastrukturális szolgáltatások fejlesztésére irányul a tevékenységük; lokális érdekérvényesítésssel foglalkoznak; a szociális szolgáltatásokon szeretnének javítani vagy a környezetvédelemre fókuszálnak.

A NYERTESEK:

Helyi szervezők:
Aradi Fanni, A Város Mindenkié csoport (AVM) Pécs
Badzsó Angéla, Összefogás a Balatonért Egyesület, Balatonfüred
Bánfalvi-Radó Boglárka, Neveleki Szomszédok Településrész Fejlesztési és Kulturális Egyesület, Göd
Bitó-Balogh Zsanett, Somnakuno Drom, Nagykálló
Csepregi Dóra Fanni, A Város Mindenkié (AVM), Budapest
Garai Nóra és Kisfaludi Judit, Önállóan lakni – Közösségben élni, Budapest
Galgóczi Péter, Budapest
Lintényi Levente, MátészalkaLeaks csoport, Mátészalka

Haladó közösségszervezők:
Balogh Fruzsina, Budapest
Homoki Andrea, Gyál
Németh Krisztina, Budapest
Szulovszky István, Szentendre
Tikász Bendegúz, Pécs

A kiválasztott közösségszervezőknek a CKA fedezi a képzések költségét, továbbá a személyi költségeket és a szervezéshez szükséges programköltségek egy részét.

0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Bejelentkezés Facebook nélkül:

Forgot your details?