Idén is Részvétel Hete 2018. március 19-25. között.

https://regi.cka.hu/arh/
https://regi.cka.hu/szavazz

Facebook: https://facebook.com/reszvetelhete – #reszvetelhete
Email: [email protected]

Csatlakozási lehetőség: https://regi.cka.hu/arh/esemeny-bekuldese/ vagy az [email protected]-n.

Kötődések

A Részvétel Hete kiemelt témái 2018-ban is a részvétel legfontosabb hazai aktualitásaival foglalkoznak. Az egyik a „civilség” és a civilek bemutatása.

Az elmúlt években a kényszer és az igény is megnőtt a civilek megmutatkozására. A nem várt nyilvánosság egyértelmű kihívást jelent, ugyanakkor lehetőséget is, munkánk, eredményeink, nehézségeink bemutatására, kötődéseink és kapcsolataink megerősítésére, közös érdekeink védelmére.

Minden olyan program, amellyel felhívjátok a figyelmet az önszerveződés fontosságára vagy a szervezetek közötti szolidaritásra, CIVIL SZÍV-et formál, az összetartozás jelképét. Legyen az beszélgetés, fórum, nyílt nap, közösségi akció, flash-mob, médiaesemény, bizalmat ad más közösségeknek, szervezeteknek is.

Tájékozódjatok a szűkülő civil tér aktualitásairól:

Tovább szűkülhet a közhasznú szervezetek köre. >>>

A civil összefogás a civilellenes intézkedések ellen. >>>

A témaválasztáshoz és a szervezkedéshez külön kiemeljük a hazai közélet két legismertebb civil kampányát és összefogását, a MACI-t (Magyar Civilszervezetek) és a Civilizációt.

Választási részvétel

A részvétel a közélet alakításáról és az életminőség javításáról szól. Ilyen utakon jár a civil szervezetek és közösségek többsége. A véleménynyilvánítás egyik alapvető eszköze a választáson való részvétel, erre hamarosan, a 2018. áprilisi országgyűlési választásokon lesz lehetőségünk.

Minden józan gondolkodású embernek a célja egy demokráciában, hogy minél többen éljenek a választójogukkal és minél tudatosabb döntést hozzanak. A választópolgárok többége azonban ki van ábrándulva a politikából, ami nem is csoda. Nem igaz, hogy nem éri meg elmenni szavazni, mert úgysem változik semmi. A képviselők a hangjukat hallató szavazópolgároknak próbálnak kedvezni ígéreteikkel, döntéseikkel.

Ezért is különösen fontos, hogy minél több közösség, civil szervezet biztassa az embereket arra, hogy fontos a választás, hogy fejezzék ki a véleményüket a választásokon. Segítsetek tájékozódni a körülöttetek élőknek, hogy milyen fontos helyzetben vannak.

Minden csatlakozót arra buzdítunk, hogy szervezzen olyan programot, ami segíti a választókat a tájékozódásban, legyen az közösségi beszélgetési, filmvetítés, képzés, standolás, választói fórum, választói gyűlésen való részvétel. Ehhez ötletekkel, eszközökkel segítséget is nyújtunk a cka.hu/szavazz oldalon, többek között a pártprogramokról készített összefoglalókkal.
A témához tartozó részletes programajánlásokat itt találjátok.

Tedd, hisz teHETED!

0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Bejelentkezés Facebook nélkül:

Forgot your details?