“Legislative Fellows néven sokszor emlegetett programunk indulása óta közel 30 honfitársunk/kollégánk kapott lehetőséget, hogy hat hetet töltsön Amerikában és képzések, gyakorlati munka, tanulmányutak formájában átfogó képet kaphasson – dióhéjban: az amerikai demokrácia működéséről, konkrétabban a közösségi alapú szervezőmunka különböző szinteken és volumenekben zajló gyakorlatáról, szereplőről, tematikáiról,  módszereiről, különös tekintettel a kisebbségekhez kapcsolódó érdekvédelmi jellegű közösségi munkára.

A program további elemeiben amerikai mentorok érkeztek Magyarországra (és három további európai országba), akik több száz hazai kezdeményezéssel kerültek kapcsolatba.

A hazaérkezett kollégák bekapcsolódtak közösségszervező szakmai műhelyünkbe (http://kozossegszervezes.wordpress.com/), saját projekteket indítottak/folytattak közösségeikben, és főként az ECON-on keresztül (Európai Közösségszervező Hálózat) néhányan részt vesznek az európai szintű közösségszervező vérkeringésben is.

A program egyaránt motorizálta a kezdeti hazai közösségszervező kezdeményezéseket, az ECON és az ECON tagszervezeteinek közösségszervező munkáját, a nemzetközi tapasztalatcserét, kiemelten az USA és Európa közötti szakmai együttműködést. A program mentén számos alkalommal szerveződtek itthon képzések, közösségszervező akciók, találkozók és szakmai események.

A tapasztalatcsere folyamat komoly mértékben járult hozzá Helyi Erő – Helyi Forrás programunk előkészítéséhez és országos építkezéséhez, majd 12 főállású közösségszervező alkalmazásához az OSIFE-vel közös programunkban

A tapasztalatcsere programunk hírei a CKA oldalain:

https://regi.cka.hu/blog/kategoria/legislative-fellows-projektek/

 

Hírlevelünket a program mostani szakaszáról, illetve az érkező kollégákkal kapcsolatos információkról itt olvashatjátok:

ment

 

Tags:
0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Bejelentkezés Facebook nélkül:

Forgot your details?