NYÁRI EGYETEM A KÖZÖSSÉGI RÉSZVÉTEL

FEJLESZTÉSÉÉRT 2014.

A BENNÜNK ÉLŐ HATALOM

Hatalom – pusztító erő, visszaélés, uralkodás, uralom, elnyomás. Hatalom – kiszolgáltatottság, alávetettség, kirekesztettség, passzivitás. Hatalom – teremtő erő, erőforrás, tudás, képviselet, felelősség.

Mit jelent számunkra a szó: hatalom? Milyen szinteken és formákban jelenik meg mindennapi életünkben? Külső, vagy belső tényezőről van –e szó?

Milyen viszonyulásai lehetnek a helyi közösségnek a helyi hatalomhoz? Miért van szükségük erőre a helyi közösségeknek, s hogyan juthatnak ennek birtokába? Hogyan alakíthatjuk az egyoldalú függést kölcsönös egymásrautaltsággá? Milyen kihatásai lehetnek a közösségi (és bármilyen) beavatkozásnak a helyi hatalmi viszonyokra? Miben áll a fejlesztő szakember felelőssége?

Fejlesztő munkája során előbb-utóbb minden szakember találkozik a hatalom valamely dimenziójával: az önszerveződés, a közösségi és az állampolgári tanulás, a helyi nyilvánosság, a hálózatosodás, illetve a helyi fejlesztés bármely aspektusa direkt, vagy indirekt módon, de kapcsolódik a hatalom kérdésköréhez. Ez évi nyári egyetemünkön a bennünk és körülöttünk élő hatalom különböző szintjeit, tényezőit és jellemzőit vesszük górcső alá.

Célunk, mint minden évben, az, hogy konkrét témáinkon keresztül együtt gondolkozzunk az állampolgári és közösségi részvétel fejlesztésének lehetőségeiről, tájékozódjunk kollégáink és a társszakmák gondolatairól, tapasztalatairól, eredményeiről, illetve erősítsük és bővítsük szakmai hálózatunkat.

A XI. Nyári Egyetemet a Közösségi Részvétel Fejlesztéséért 2014. július 23-27-ig tartjuk Kunbábonyban, a Civil Kollégiumban.

Részletes programmal és a technikai tudnivalókkal hamarosan jelentkezünk, az időpontot addig is jegyezze elő naptárában!

A korábbi Nyári Egyetemekről részletek itt: http://kunbabonyinye.blogspot.com és itt: http://nyariegyetem.adattar.net.

 

nyeheadlogo

Tags:
1 Comment
  1. John-Konthy 10 év ago

    Köszi, hogyan megy a jelentkezés? Engem érdekelne. Üdv. Kontsagh Zoltán, Közm.Mozg.

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Bejelentkezés Facebook nélkül:

Forgot your details?