SLIC programunk soron következő találkozója május végén Budapesten valósult meg és a közösségi „bevonás és befogadás”-hoz kapcsolódó hazai gyakorlatok bemutatása volt feladata.

A találkozóról készült rövidfilm:

 

A program során helyi bemutatásra került a IX. kerület, Pongrác telepi városmegújító program, ahol közösségfejlesztő és részvételi módszerekkel vonjuk be a lakosságot a környezet fizikai megújításába (interjúzás, nyilvános beszélgetések, fejlesztési koncepció, diskurzus segítése az önkormányzat, lakosság és kivitelezők között, munkacsoportok, szomszédsági tanácsok stb.) Ezt követően a Ferencvárosi Közért Egyesület (http://www.ferencvarositanoda.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=12&Itemid=14) munkáját ismertük meg, Tanoda-projektjét, illetve a Romani Platnit, amely közösségfejlesztő program roma asszonyok közösségi vállalkozását segíti, hogy vendéglátásukon keresztül hozzák közelebb a roma kultúrát vendégeikhez (http://romaniplatni.blogspot.hu/).

A második napot (informális és formális) tanulási-tanítási módszereik bemutatására fordították a résztvevők, melyek nyomán most készül a program második hírlevele.

További információ: http://slicproject.wordpress.com

Tags:
0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Bejelentkezés Facebook nélkül:

Forgot your details?