Legislative Fellows néven sokszor emlegetett programunk első szakasza a végéhez közelít. A tavalyi kezdés óta összesen 9 honfitársunk/kollégánk kapott lehetőséget, hogy hat hetet töltsön Amerikában és képzések, gyakorlati munka, tanulmányutak formájában átfogó képet kaphasson – dióhéjban – az amerikai demokrácia működéséről, konkrétabban a közösségi alapú szervezőmunka különböző szinteken és volumenekben zajló gyakorlatáról, szereplőről, tematikáiról,  módszereiről, különös tekintettel a kisebbségekhez kapcsolódó közösségi munkára.

A program további elemeiben amerikai mentorok érkeztek Magyarországra (és három további európai országba), akik több tucat hazai kezdeményezéssel kerültek kapcsolatba és részt vettek nemzetközi nyári egyetemünkön is.

A hazaérkezett kollégák bekapcsolódtak közösségszervező szakmai műhelyünkbe (http://kozossegszervezes.wordpress.com/), saját projekteket indítottak/folytattak közösségeikben, és főként az ECON-on keresztül (Európai Közösségszervező Hálózat) néhányan részt vesznek az európai szintű közösségszervező vérkeringésben is.

A program egyaránt motorizálta a kezdeti hazai közösségszervező kezdeményezéseket, az ECON és az ECON tagszervezeteinek közösségszervező munkáját, a nemzetközi tapasztalatcserét, kiemelten az USA és Európa közötti szakmai együttműködést. A program mentén több alkalommal szerveződtek itthon képzések, közösségszervező akciók, találkozók és szakmai események.

És mi a további jó hír? Hogy folytatjuk!

Tengerentúli partnerünk, a Great Lakes Consortium elhivatott munkájának köszönhetően újabb támogatást tudtunk szervezni a program folytatására, így két további körben tudjuk megszervezni a hathetes kiutazásokat, az amerikai mentorok hazai segítőmunkáját, illetve a programhoz kapcsolódó eseményeket (képzések, találkozók stb.)

Ennélfogva ezúton örömmel és hivatalosan is közzétesszük a program alapvető információit és a jelentkezéshez szükséges anyagokat.

Kiknek a jelentkezését várjuk?

  • Akik 25-38 életév között vannak
  • Beszélnek angolul
  • (Helyi) közösségekkel dolgoznak, vagy éppen most köteleződnek el ilyen munkában. A kisebbségekkel kapcsolatos közösségi munka kiemelt fókusza ennek a programnak(!)
  • Akik értik az állampolgárok és közösségeik részvételének fontosságát a döntéshozatali folyamatokban, készek segíteni a közösségi érdekérvényesítést, a közösségi célok elérése érdekében hajlandóak akár konfliktusokat, konfrontációt is vállalni
  • Akik nyitottak arra, hogy a program keretein túl is segítsék a közösségszervezés, a közösségi érdekérvényesítés fejlődését Magyarországon, szívesen csatlakoznak szakmai műhelyünkhöz, releváns szakmai eseményekhez és az európai szintű hálózati munkához
  • Akik nyitottak egy másik kultúra megismerésére, a tanulásra, akik rugalmasak, elfogadják az esetleges kényelmetlenségeket, hajlandóak napi szintű munkát végezni amerikai partnerszervezeteinknél a (hatból) három hetes “gyakornoki” szakaszban

(További kritériumok a mellékelt dokumentumokban. Előnyt élveznek mindazok, akik már részt vettek közösségszervező képzéseinken, szakmai eseményeinken.)

Ha mindegyikre “Így van!” a válasz, akkor december 6-ig várjuk jelentkezésedet!

GLCAnnouncement 2012 revised date to post

GLCApplicationform2012 Revised date to post

 

Ha érdekelnek a program Facebookos esszenciái:

https://www.facebook.com/pages/GLC_Teach-Democracy/145023818929367?fref=ts

 

Tags:
0 Comments

Leave a reply

or

Log in with your credentials

or    

Bejelentkezés Facebook nélkül:

Forgot your details?